Stanovanjska skupina Mimoza

Stanovanjska skupina Mimoza je enota, ki deluje nekoliko drugače in se precej razlikuje od ostalih enot Varstveno delovnega centra Koper. Program institucionalnega varstva odraslih oseb z motnjami v duševnem razvoju, ki se izvaja v stanovanjski skupini, uporabnikom ob podpori in pomoči dopolnjuje ali zagotavlja funkcijo doma ali lastne družine. Delovni čas je prilagojen potrebam uporabnikov ter traja 24 ur dnevno (ta je skrajšan glede na čas vključitve posameznikov v dnevni center), 365 dni v letu.

Poleg osnovne oskrbe, ki vključuje bivanje v ogrevanih, opremljenih, vzdrževanih eno- in dvo- posteljnih sobah, zagotavlja sanitarne prostore za osebno higieno, skupne prostore za izvajanje programov, čiščenje in vzdrževanje prostorov, objekta in okolice ter prehrano, je velik poudarek tudi na socialni oskrbi, ki vključuje varstvo in posebne oblike varstva.

Varovanci in varovanke se udeležujejo raznih predstav, koncertov, predavanj, verskih obredov,hodijo na sprehode, konec tedna na izlete, obiskujejo razne športne aktivnosti, poleti se razvajajo na bližnji plaži. Zagotovljeno je tudi zdravstveno varstvo, ki se izvaja z zdravstveno nego, fizično pomočjo ter oskrbo, če je to potrebno. Dan za dnem s skupnimi močmi ustvarjajo pogoje za toplo in prijazno življenje, se učijo prilagajanja, strpnosti in tolerantnosti, urijo nove spretnosti in znanja.

Accessibility